Link Search Menu Expand Document

HU Visual Studio Code

Beschrijving

Visual Studio Code in the cloud (ook bekend als Visual Studio Code Online of Visual Studio Online) is een versie van Visual Studio Code die in een webbrowser draait, waardoor je de volledige reeks functies en hulpmiddelen van Visual Studio Code kunt gebruiken zonder deze te hoeven installeren op je lokale machine. Dit kan voor onderzoek in het bijzonder nuttig zijn, omdat je dan de ontwikkelomgeving kan benaderen vanaf elk apparaat met internettoegang en om in realtime samen te werken met andere onderzoekers op de infrstructuur van SURF met meer rekenkracht.

Enkele specifieke manieren waarop Visual Studio Code in the cloud nuttig kan zijn voor onderzoek:

  • Bereikbaarheid: Zoals eerder vermeld, kun je met Visual Studio Code de ontwikkelomgeving benaderen vanaf elk apparaat met internettoegang. Dit kan vooral nuttig zijn voor onderzoekers die op afstand moeten werken of die toegang moeten hebben tot hun ontwikkelomgeving vanaf verschillende apparaten.

  • Samenwerking: Visual Studio Code in the cloud biedt ingebouwde ondersteuning voor realtime samenwerking, waardoor meerdere onderzoekers tegelijk aan dezelfde codebase kunnen werken. Dit kan vooral nuttig zijn voor het delen van werk en idee├źn en voor het samenwerken aan projecten.

  • Aanpassing: Visual Studio Code in the cloud staat je toe om je ontwikkelomgeving aan te passen met een breed scala aan extensies en plugins, waardoor je je setup kunt aanpassen aan je specifieke behoeften en voorkeuren.

  • Efficiency: Visual Studio Code in the cloud biedt een aantal functies en hulpmiddelen die zijn ontworpen om de efficiency te verhogen, zoals code-aanvulling, debugging en ge├»ntegreerde terminalondersteuning, wat tijd kan besparen.

  • Integratie: Visual Studio Code in the cloud integreert met een breed scala aan hulpmiddelen en diensten, waaronder versiebeheersystemen zoals Git en GitHub en cloudgebaseerde diensten zoals Azure en AWS, wat het gemakkelijk maakt om je ontwikkelomgeving te verbinden met de rest van je workflow.

Gebruik

Na het starten van je workspace kom je eerst op een aanmeldpagina terecht. Daar log je in met je gebruikersnaam en TOTP wachtwoord.

Let op: soms blijft de pagina staan op: Your server is starting up. You will be redirected automatically when it's ready for you. ALs je op het Jupyterhub logo klikt wordt alles opnieuw geladen en kun je verder. Deze bug is bekend en wordt opgelost.

Na het inloggen kom je op JupyterHUB, die dient als tussenlaag voor Visual Studio Code en de server. Klik op het VS Code icoon om Visual Studio Code te starten.

lees hier de quickstart